tekst: Riet Reunes

y

   

   IVIO      Salvator      schoolteam      didactiek      samenwerking      M.O.S.      vorig schooljaar  
  


 

 

                                       
     België                      Duitsland             Frankrijk           Griekenland           Ierland                 Italië


                                       

      Luxemburg                  Nederland           Portugal               Spanje            Verenigd Koninkrijk          bezoekers

 

 
opsommingsteken

De klassen van juf An Goethals en juf Riet Reunes werkten in de wero-lessen rond het thema Europa. Eerst bekeken we de 25 landen van de Europese Unie. Daarna gingen we wat dieper in op 11 landen van de Unie.
  

opsommingsteken

De kinderen werkten in groepjes een tentoonstelling uit over een gekozen land. Dit resulteerde in een echte ‘reis door Europa’.  De kinderen van de andere klassen kwamen kijken, en vulden een door de leerlingen opgesteld vragenblad in. Een toffe, maar vooral leerrijke ervaring!
  

opsommingsteken

In het kader van de samenwerking tussen het gewoon en het buitengewoon onderwijs kwam het 6de leerjaar van de Sint–Elooischool uit Merelbeke op bezoek, om een kijkje te nemen op onze tentoonstelling. Na een heuse vlaggenparade, op de verschillende Europese volksliederen, konden onze bezoekers aan de slag. Onze kinderen gaven uitleg als volleerde gidsen, de kinderen van de Sint-Elooischool luisterden nauwgezet. De bezoekers kregen allen een vriendschapsbandje als aandenken in de Europese kleuren. Kortom het was een geslaagde namiddag!